Πέμπτη, 21 Ιουνίου 2018 13:25

Πράξεις Κοινωνικής Αλληλεγγύης από την Αερολέσχη Αγρινίου

Η Αερολέσχη Αγρινίου είναι γνωστό ότι μέσα από τις δράσεις των μελών της και σε συνεργασία με τις αρχές προσπαθεί να φανεί χρήσιμη σε θέματα πολιτικής προστασίας όπως πυρανίχνευση, αναζήτηση προσώπων, εναέρια επιτήρηση κλπ. Εκτός όμως από αυτές τις δράσεις τις τελευταίες μέρες προχώρησε και σε μερικές ακόμα κινήσεις που δείχνουν ότι έχει ευαισθησίες και είναι πάντα δίπλα στον συνάνθρωπο.

Συγκεκριμένα σε εκδηλώσεις της ΕΛΕΠΑΠ και του «Χαμόγελου του Παιδιού» που έγιναν πριν μερικές μέρες, μέσω του προέδρου της κου Αθανασίου Σβόλη και του Γενικού Γραμματέα κου Κων/νου Οικονόμου προσέφερε στους οργανισμούς αυτούς από μια επιταγή χρηματικού ποσού για την ενίσχυση της προσπαθειάς τους στην ανακούφιση των ανθρώπων (στην συγκεκριμένη περίπτωση παιδιών) που το έχουν ανάγκη. Η κίνηση αυτή έγινε στην μνήμη του μέλους της Λέσχης και για πολλά χρόνια μέλους του Δ.Σ. Κων/νου Κωστόπουλου, που έφυγε πριν μερικά χρόνια από κοντά μας, αφήνοντας πίσω του ένα δυσαναπλήρωτο κενό.

elepap 02

elepap 01

Η εκδήλωση της ΕΛΕΠΑΠ έγινε την Τετάρτη 13 Ιουνίου 2018 και αφορούσε τα εγκαίνια του νέου της κτιρίου στο Αγρίνιο, τα οποία έγιναν με κάθε λαμπρότητα και παρουσία πολλών επισήμων. Η παράδοση της επιταγής έγινε στον πρόεδρο της προσωρινής διοικούσης επιτροπής της ΕΛΕΠΑΠ κον Επαμεινώνδα Τάνταρο, ο οποίος ευχαρίστησε δημοσίως την Αερολέσχη. Για την κίνηση αυτή ο Πρόεδρος της Αερολέσχης κος Αθανάσιος Σβόλης δήλωσε στην δημοσιογράφο Χρύσα Σπαή για το AgrinioBestOf.gr :

image 33

“Μετά από εννέα χρόνια κρίσης, αν μη τι άλλο, διδαχθήκαμε σαν κοινωνία ότι αν δρούμε σαν σύνολο, με αλληλεγγύη και κατανόηση, αφήνοντας πίσω τη φιλοσοφία της ατομικής ευδοκιμίας, συνιστά όφελος όλων, ενώ το αντίθετο αποδείχθηκε πως αποβαίνει βάρος για όλην την κοινωνία. Πρεσβεύοντας αυτή τη στάση, η οποία πηγάζει από τους σκοπούς του καταστατικού της αλλά και από το μερίδιο κοινωνικής ευθύνης που της αναλογεί, η Αερολέσχη Αγρινίου αποφάσισε να δώσει επιταγή συμβολικού ποσού στον πρόεδρο του Δ.Σ. της ΕΛΕΠΑΠ, κ.Τάνταρο Επαμεινώνδα, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης των εγκαινιών του καινούριου κτηρίου της ΕΛΕΠΑΠ.”

image 32

 

xamogelo image 01

xamogelo image 02

Η εκδήλωση στο σπίτι ημερήσιας φροντίδας «το Χαμόγελο του παιδιού» που βρίσκεται στα Καλύβια Αγρινίου έγινε την Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018 και αφορούσε την ετήσια τελετή λήξης προς τιμή των χορηγών, των εθελοντών και των παιδιών. Εκεί ο Πρόεδρος της Αερολέσχης Αγρινίου κος Αθανάσιος Σβόλης, παρουσία και του Γραμματέα του συλλόγου κου Κωνσταντίνου Οικονόμου, παρέδωσε χρηματική επιταγή στην υπεύθυνη κα Νεκταρία Φελέκη για την οικονομική ενίσχυση του Οργανισμού. Εκτός αυτού στον σύντομο χαιρετισμό που απεύθυνε στους παρευρισκομένους αναφέρθηκε στην σημασία του γεγονότος ότι όλοι μας πρέπει να είμαστε δοτικοί και θετικοί στην προσφορά μας στα παιδιά που το έχουν ανάγκη. Κάτι που στα χρόνια της κρίσης έχει περισσότερη σημασία. Ο ίδιος δήλωσε στην δημοσιογράφο Χρύσα Σπαή για το AgrinioBestOf.gr :

xamogelo image 13

«Η σημερινή εκδήλωση ήταν το τελείωμα μιας χρονιάς για το «Χαμόγελο του παιδιού», ήταν και τιμής ένεκεν για τους δωρητές και όλους όσους βοηθάνε σε αυτό το έργο, αλλά ήταν και όμως μια ωραία ευκαιρία για να καταλάβουμε το κομμάτι ευθύνης που έχει ο καθένας μας μέσα στην κοινωνία ως προς το «Χαμόγελο του παιδιού» και οποιονδήποτε άλλον παρόμοιο φορέα.» Οσον αφορά την παράδοση επιταγής με συμβολικό ποσό εκ’ μέρους της Αερολέσχης Αγρινίου και τα συναισθήματα που δημιούργησε αυτή η κίνηση δήλωσε: «Ως προέδρου μου γέννησε συναισθήματα ανακούφισης έστω και με το συμβολικό ποσό που καταθέσαμε σήμερα. Το οφείλουμε προς τις αρχές του συλλόγου μας και τις υποχρεώσεις μας στο κομμάτι της κοινωνικής ευθύνης που μας αναλογεί. Προσωπικά ένοιωσα πολύ ευτυχία γιατί είδα ότι υπάρχει ένας οργανισμός με κάποιους εθελοντές που πραγματικά όμως δίνουν τον εαυτό τους για αυτά τα παιδιά. Τους δίνω συγχαρητήρια γιατί αυτό δεν μπορούμε να το κάνουμε όλοι. Οι χώροι της Αερολέσχης είναι πάντα ανοικτοί στα παιδιά για να έρθουν και να γνωρίσουν από κοντά τις δράσεις μας και να εισπράξουν από εμάς πολλά χαμόγελα. Στα μέτρα των δυνατοτήτων μας και με την πρώτη ευκαιρία όταν αυτό χρειάζεται και χρειαστεί θα είμαστε πάντα μαζί τους. Αλλωστε είμαστε αρωγοί από κάθε πλευρά στην κοινωνία αφού συμμετέχουμε στο κομμάτι της πολιτικής προστασίας με όποιο τρόπο μας ζητηθεί από τις αρχές όπως για την έρευνα και διάσωση ανθρώπων, επίσης συνεισφέρουμε στην πυρανίχνευση και σε οποιοδήποτε κομμάτι μέσα στην κοινωνία μας χρειάζονται θα το κάνουμε.»

xamogelo image 23

 

 

Διαβάστηκε 29443 φορές
Share this

Διαβάστε ακόμα ...

Στοιχεία Επικοινωνίας

Διεύθυνση

Παλαιό Πολιτικό Αεροδρόμιο
301 00 Αγρίνιο
Τ.Θ. 117

Email: alag.gr [at] gmail.com

Τηλέφωνο: 26410-28724

Σύνδεση Μέλους