Παρασκευή, 27 Μαϊος 2011 16:13

Βράβευση της Αερολέσχης Αγρινίου από την Διεθνή Αεροναυτική Ομοσπονδία (FAI)

Η Αερολέσχη Αγρινίου βραβεύτηκε για την δράση της το έτος 2010 από την Διεθνή Αεροπορική Ομοσπονδία (FAI) με το Δίπλωμα Τιμής. Αυτό ήρθε ως αποτέλεσμα της έντονης και πολυσχιδούς δραστηριότητας των επί μέρους τμημάτων της.

Το κείμενο του διπλώματος έχει ως εξής:


Δίπλωμα Τιμής


"Για την εξαιρετική συμβολή τους στην εξέλιξη της Αεροναυτικής μέσω της συνεργασίας με άλλες ομάδες και αρχές και την συμμετοχή και οργάνωση διάφορων εκδηλώσεων με σκοπό να διαδοθεί η ιδέα της πτήσης και του αεραθλητισμού. "

Ενδεικτικά αναφέρουμε μερικές από τις δράσεις:

Το τμήμα Αλεξιπτώτου Πλαγιάς οργάνωσε τον Αύγουστο του 2010 στην Καλάνα Βάλτου το (PWC) Προπαγκόσμιο Κύπελο με επιτυχία. Γύρω στους 150 Αθλητές από όλο τον κόσμο δοκίμασαν τις δυνατότητες τους πετώντας πάνω από την περιοχή του Εμπεσσού καλύπτοντας μεγάλες αποστάσεις πάνω από ένα απαράμιλλης ομορφιάς τοπίο. Η διοργάνωση αυτή μαζί με την συμμετοχή του αθλητή της λέσχης μας Ιωακείμ Σκόνδρα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Αλεξ. Πλαγιάς ως εκπροσώπου της εθνικής ομάδας της πατρίδας μας, ήταν από τις διακριτές δράσεις που έπαιξαν τον ρόλο τους για την ανωτέρω βράβευση.

Τον Μάρτιο του 2010 στο Πολιτικό Αεροδρόμιο Αγρινίου συνάντηση scale & ηλεκτρικών μοντέλων ανεμοπτέρων, με μεγάλη συμμετοχή αερομοντελιστών.

Επίσης η Αερολέσχη είναι από τις πρώτες που διαθέτει Εκπαιδευτικό Κεντρο Υ.Π.Α.Μ. (Υπερελαφρές Πτητικές Αεροναυτικές Μηχανές) και μάλιστα το μοναδικό στην Ελλάδα που καλύπτει εκπαίδευση σε τρεις διαφορετικούς τύπους Αεροσκαφών. Πιο συγκεκριμένα στις κατηγορίες 3AXIS (Αεροσκάφη τριών αξόνων) όπως τα κανονικά αεροπλάνα, W/S (Αεροσκάφη με μετατόπιση βάρους) ή αλλιώς μοτοαετοί και GYRO (Αυτόγυρο) όπως τα ελικόπτερα (με διαφορετική αρχή λειτουργίας).

Η συμμετοχή της Αερολέσχης στην πολιτική προστασία προσφέρει στους τομείς πυροπροστασίας, έρευνας και διάσωσης (Έχει γίνει και σχετική βράβευση από την Ένωση Αστυνομικών Αιτωλ/νιας), αεροφωτογράφηση για ανάδειξη προβλημάτων και όπου αλλού απαιτηθεί. Άπαντα τα μέλη της Αερολέσχης είναι πρόθυμα να προσφέρουν και να συνδράμουν.

Διαβάστηκε 31187 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 27 Αυγούστου 2016 20:33
Share this

Διαβάστε ακόμα ...

Στοιχεία Επικοινωνίας

Διεύθυνση

Παλαιό Πολιτικό Αεροδρόμιο
301 00 Αγρίνιο
Τ.Θ. 117

Email: alag.gr [at] gmail.com

Τηλέφωνο: 26410-28724

Σύνδεση Μέλους