Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2010 22:24

Αερολέσχη Αγρινίου 2009 - Έντονη Δραστηριότητα και Επιτυχίες (Γενική Συνέλευση 22/02/2010)

Στις 22 Φεβρουαρίου 2010 πραγματοποιήθηκε στα εντευκτήρια της Αερολέσχης Αγρινίου η 37η τακτική γενική συνέλευση και παρουσιάστηκε η δράση της για το 2009. Από πιο σημαντικά γεγονότα της χρονιάς που πέρασε αξίζει ν’ αναφερθούν:

- Η αθλητική εκπαίδευση 18 νέων πιλότων στα υπερελαφρά αεροσκάφη και 18 στα αλεξίπτωτα πλαγιάς, όπως και αρκετών νέων αερομοντελιστών.
- Η συμμετοχή σε όλους τους ελληνικούς αγώνες αλεξιπτώτων πλαγιάς, με πολύ καλή παρουσία και κατάταξη και η συμμετοχή του Ιωακείμ Σκόνδρα στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Μεξικό, τον Μάρτιο του 2009, με την Εθνική ομάδα αλεξιπτώτου πλαγιάς, με κατάταξη στην 50η θέση σε 150 συμμετοχές, η ανώτερη μέχρι τώρα για Έλληνα αεραθλητή στην κατηγορία.
- Η ανάθεση διεξαγωγής αγώνα του Προ-Παγκοσμίου Κυπέλου αλεξιπώτου πλαγιάς (PWCA), 24-28 Αυγούστου 2010, στην πίστα της Καλάνας, στον Εμπεσό βάλτου, με την πάντα αμέριστη συμβολή του Δήμου Ινάχου (ιστοσελίδα του αγώνα www.empesosxc.net).
- Η ανανέωση της άδειας λειτουργίας του εκπαιδευτικού κέντρου Υ.Π.Α.Μ. (Υπερελαφρών Πτητικών Αεραθλητικών Μηχανών) έως το 2015. Το κέντρο είναι το μοναδικό στην Ελλάδα από Αερολέσχη και για Weight Shift (με μετατόπιση κέντρου βάρους, trike), εκτός από τα 3-axis (με σταθερή πτέρυγα). Το 2009 έγιναν:
Στην κατηγορία 3-axis : 217 ώρες πτήσεις, 229 πτήσεις και 754 προσγειώσεις
Στην κατηγορία W/S : 118 ώρες πτήσεων, 128 πτήσεις και 446 προσγειώσεις.
Στόχος η επέκταση για αυτόγυρα υπερελαφρά.
- Η διεξαγωγή περιφερειακού αγώνα υπερελαφρών, 25-26 Απριλίου 2009, στο πολιτικό αεροδρόμιο Αγρινίου. στον οποίο πρώτευσαν οι αθλητές της και η συμμετοχή και πολύ καλή παρουσία με επτά αεροσκάφη στους περιφερειακούς αγώνες υπερελαφρών στην Λάρισα τον Νοέμβριο του 2009.
- Η απόκτηση νέου αεροσκάφους, τύπου Virus Pipistrel, τον Ιούλιο του 2009, το οποίο ανοίγει νέους ορίζοντες με τις προδιαγραφές του.
- Η συμμετοχή στην Πανελλήνια συνάντηση αερομοντελιστών στον Βόλο τον Μάϊο του 2009.
- Η συνεχιζόμενη από χρόνια συμμετοχή στην συντονισμένη προσπάθεια πολιτικής προστασίας στον τομέα της πυρανίχνευσης, με πτήσεις πάνω από ευαίσθητες περιοχές του νομού μας και επόπτευση δασικών περιοχών. Αλλά σταθερή είναι και η συμμετοχή της σε εκδηλώσεις και έργα άλλων φορέων και συλλόγων, καθιστώντας την ένα σημαντικό παράγοντα στο κοινωνικό και πολιτιστικό δυναμικό του Αγρινίου και της Αιτωλοακαρνανίας.

Δυστυχώς το 2009 η Αερολέσχη θρήνησε την απώλεια δύο νέων ανθρώπων, αερομοντελιστών μελών της, ο Χαράλαμπος Καραπάνος και ο Θεόδωρος Λιαπίκος έχασαν την ζωή τους σε τροχαία ατυχήματα.

Κλείνοντας φέτος 35 χρόνια από την ίδρυση της, με την συνεισφορά μελών, φορέων και χορηγών, η Αερολέσχη Αγρινίου συνεχίζει την ανοδική της πορεία, έχοντας κατοχυρώσει μια ισχυρή θέση στον Ελληνικό αεραθλητισμό και όχι μόνο. Προβληματισμό δημιουργούν, τα σχέδια εθνικού αθλητικού σχεδιασμού, που τοποθετούν τον αεραθλητισμό στην κατηγορία αθλημάτων “Ε”, που πρέπει να στηριχθούν αποκλειστικά στην ιδιωτική πρωτοβουλία.

Είναι δυνατόν στην Ελλάδα πού γέννησε τους Ολυμπιακούς αγώνες
αλλά και τον Δαίδαλο και τον Ικαρο,
ο αεραθλητισμός να κατατάσσεται στην τελευταία κατηγορία;

Περισσότερο από ποτέ έως τώρα είναι αναγκαία η συμπαράσταση όλων των φορέων και των φίλων του αεροπορικού πνεύματος για να μπορέσει να συνεχίσει το έργο της.

Διαβάστηκε 28700 φορές
Share this

Διαβάστε ακόμα ...

Στοιχεία Επικοινωνίας

Διεύθυνση

Παλαιό Πολιτικό Αεροδρόμιο
301 00 Αγρίνιο
Τ.Θ. 117

Email: alag.gr [at] gmail.com

Τηλέφωνο: 26410-28724

Σύνδεση Μέλους