EasyCookieInfo

Τετάρτη, 10 Σεπτεμβρίου 2008 18:34

Τελικός Πανελληνίου Πρωταθλήματος Αλεξιπτώτου Πλαγιάς Εμπεσός Βάλτου 5 -6 & 7 Σεπτεμβρίου 2008

Ολοκληρώθηκαν με απόλυτη επιτυχία οι πανελλήνιοι αγώνες αλεξιπτωτιστών βουνού στα όρη Βάλτου με απογείωση από το όρος Καλάνα.

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Και στις τρεις ημέρες των αγώνων το επίπεδο των αθλητών ήταν πολύ ανεβασμένο με αποτέλεσμα την συντριβή πολλών ομαδικών αλλά και ατομικών ρεκόρ πτήσης, απόστασης και χρόνου.

Την Παρασκευή η διαδρομή ήταν 75 χιλιόμετρα κατά μήκος των βουνών του Βάλτου και επιστροφή στην επίσημη προσγείωση στην κοιλάδα του Εμπεσού.

Ρεκόρ πιλότων στο Goal* (22)

Το Σάββατο η μέρα φαινόταν πολλά υποσχόμενη για να δημιουργήσουμε ένα ιστορικό ρεκόρ. Ο αγώνας προέβλεπε 100!! Χιλιόμετρα απόσταση στην αρχή κατά μήκος των βουνών του Βάλτου (Καλάνα – Μιτσέλι – Χελώνα – Πυραμίδα – Αετοί ) και κατόπιν πέρασμα ανατολικά στη Κοκκινόλακα και προσγείωση στα Βρουβιανά περνώντας από τους πρόποδες των Δυτικών Αγράφων.

Εξαιρετικός αγώνας με μεγάλο σασπένς και εντυπωσιακές εναέριες διαδρομές που άφησαν άφωνους όλους τους συμμετέχοντες με την άγρια ομορφιά του τοπίου. Τελικά ο αγώνας ολοκληρώθηκε και το ρεκόρ απόστασης καταγράφηκε στην ιστορία και περιμένει υπομονετικά την επόμενη διοργάνωση στον Εμπεσό για να καταρριφθεί ξανά.

Τη Κυριακή η μέρα ήταν επίσης πολύ καλή αλλά αυτή τη φορά η επιτροπή επιλογής της πτητικής διαδρομής επέλεξε έναν τεχνικό και γρήγορο αγώνα μέσα στη κοιλάδα από το νέο Χαλκιόπουλο έως και τη Σκουλικαριά Άρτας με 53 χιλιόμετρα απόσταση ώστε να προλάβουν να βγουν τα αποτελέσματα και να γίνουν οι απονομές στους νικητές.

Σε αυτόν τον αγώνα άλλο ένα ρεκόρ συντρίβει αυτό της μέσης ωριαίας ταχύτητας με αλεξίπτωτο βουνού (33χιλμ / ώρα).

ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ

Θέση Αθλητής Σύλλογος
1 Ιωακείμ Σκόνδρας
Αερολέσχη Αγρινίου
2 Ανδρέας Μέρελης Λέσχη αλεξιπτωτιστών Πάτρας
3 Slawomir Matras Αερολέσχη Αμφίκλειας
Η ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

Η διοργάνωση ήταν του τμήματος αλεξιπτωτιστών βουνού της αερολέσχης Αγρινίου και της τοπικής αρχής δηλαδή τον Δήμο Ινάχου.

Εδώ θα πρέπει να τονίσουμε την αμέριστη βοήθεια του δήμου Ινάχου, την προοδευτική και οξυδερκή ματιά του δημάρχου Θανάση Τουρονίδη (και των συνεργατών του) που πάντα στέκοντε δίπλα μας και γίνονται αρωγοί στο να επιχειρούμε ολοένα και μεγαλύτερους και καλύτερους αγώνες προβάλλοντας την περιοχή σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου μέσα από τα ρεκόρ και το εξαιρετικό φυσικό τοπίο που κάνουν αυτή τη στιγμή το γύρω του κόσμου μέσα από διεθνή forum και επίσημα ανεμοπορικά sites.

Επίσης ευχαριστούμε μέσα από τη καρδιά μας τους κατοίκους του Εμπεσού όπου από το 1994 που πρωτοξεκινήσαμε τη δράση μας στο βουνό της Καλάνας μας υποδέχθηκαν με πραγματική θέρμη καρδιάς και πάντα μας κάνουνε να αισθανόμαστε πολύ όμορφα και φιλόξενα όταν εκδράμουμε στην όμορφη περιοχή τους.

Όσα καλά λόγια και να πούμε για αυτούς τους ανθρώπους θα είναι πραγματικά λιγοστά.

Ο ΑΠΟΗΧΟΣ

Όλοι ανεξαιρέτως οι αλεξιπτωτιστές που μας τίμησαν από όλη την Ελλάδα, από την Κρήτη , από την Δράμα, από την Έδεσσα και πολλά άλλα μακρινά μέρη της Ελλάδας αλλά και πιλότοι από το εξωτερικό (Νέα Ζηλανδία, Γαλλία, Ιταλία) έμειναν με τις καλύτερες εντυπώσεις για την περιοχή. Εξεπλάγησαν με την φιλοξενία των ντόπιων, απόλαυσαν πτήσεις με πολύ καλές και «δυνατές» ανεμοπορικές συνθήκες αλλά πιο πολύ έμειναν άφωνοι με την εξωπραγματική ομορφιά του τοπίου και τη απίστευτη θέα προς όλα τα σημεία του ορίζοντα (Αμβρακικός, Τζουμέρκα, Άγραφα, Παναιτωλικό). Άγρια βουνά, ποτάμια, λίμνες, κοιλάδες, θάλασσα, χαράδρες, φαράγγια, υψίπεδα, δάση και γυμνοκορφές συνθέτουν ένα μοναδικής υφής φυσικό σκηνικό που θα μείνει βαθιά αποτυπωμένο σε όλους τους λάτρεις της ανεμοπορίας.

Αυτή είναι και η μεγάλη παρακαταθήκη αυτού του ευλογημένου τόπου που τόσο μεγάλη απομόνωση και εγκατάλειψη γνώρισε στο παρελθόν.

Ευτυχώς τα τελευταία χρόνια με καλούς καπετάνιους στο τιμόνι ο Βάλτος αναδεικνύει τις αρετές του και φωνάζει δυνατά:

«είμαστε κι εμείς εδώ» 

Διαβάστηκε 31658 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 27 Αυγούστου 2016 17:06

Διαβάστε ακόμη

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Διεύθυνση

Παλαιό Πολιτικό Αεροδρόμιο
301 00 Αγρίνιο
Τ.Θ. 117

Email: alag.gr [at] gmail.com

Τηλέφωνο: 26410-28724